søndag den 13. maj 2012

Barselsgaver

Langt om længe! :) 
2 nederdele til den heldige storesøster! :) (Altså heldig, pga. lillebroderen)

Det er virkelig, virkelig nemt at sy disse nederdele, dog havde jeg lidt problemer da jeg skulle afslutte kantebåndet, det skal jeg øve mig i at gøre lidt pænere...  
Og lillebrors tæppe til kravlegården, leg i haven, skovture, puttehygge og højtlæsning og og og.. det kan nemlig vaskes på 60 grader, og er derfor særdeles baby-egnet! :) 
Da jeg syede tæppet til Felix i hånden, valgte jeg også at quilte det i hånden, ved at sy små hjerter rundt omkring. Jeg syntes det blev rigtig fint, fremfor lange baner af sting på kryds og tværs af tæppet. Desværre er mange af hjerterne efterhånden gået op (men det er også blevet vasket mange gange.) Derfor valgte jeg, at forsøge at quilte på maskine denne gang, og det gik forbavsende let. 
Tæppet måler 96x96 cm, og det passede simpelthen perfekt ned i kravlegården ;) 

Jeg quiltede stjernerne ved at klippe en skabelon i tyndt papir (fx ternet papir) og klippe det antal jeg skulle bruge til tæppet. For at få dem fordelt lidt valgte jeg at klippe de 10 der skulle på og lægge dem op, så jeg kunne se fordelingen. Så satte jeg dem fast med en knappenål midt i, og syet så ellers bare rundt om (og nogle gange lidt ind i ...) stjernen. Upåklageligt system hvis jeg selv skal sige det :) 
Bagsiden er velour, og jeg synes stjernequiltningen giver en vildt god effekt på bagsiden også!! 
Tæppet består af 3 lag; forsiden, et gammelt (men nyvasket) yderst billigt IKEA fleecetæppe klippet til, og velourbagsiden! I alt har det kostet mig max 200 kroner at lave... Og så selvfølgelig noget tid... ret meget tid... ;)

1 kommentar:

Thanni sagde ...

Hvor er det blevet nogen skønne barselsgaver! :)
Nederdelene er super søde - og er da lige en idé til en kommende storesøster her i familien også ;)