fredag den 2. marts 2012

Kageopskrifter

Passionsfrugtmousse:
10 blade husblas
8 passionsfrugter
1 ½ dl friskpresset appelsinsaft
2 spsk friskpresset citronsaft
1 liter piskefløde
7 spsk florsukker
korn fra en stang vanilie
    
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Del passionsfrugterne i halve og skrab saft og kerner ud, tilsæt frugtsaften og blend det til det er jævnt, si de sorte kerner fra.
 Pisk fløden til et let skum sammen med florsukker og vaniliekorn. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved, smelt det i vandbad og afkøl det.
Kom husblas i frugt saften når den er afkølet og vend den letpiskede fløde i blandingen.
Stil på køl 5-6 timer og moussen er klar til at lægge i en kage

Mit lag af mousse i kagen (som var passende efter min mening) svarer til ca. 3-4/10 af ovenstående opskrift. Jeg lavede en halv portion, og havde lidt under halvdelen af den tilbage. (min kage var bagt i alm. springform, og var ca. 26 cm i diameter)
Chokoladecreme:
Normalvis bruger jeg ca. 100 gram chokolade pr. 100 gram fløde. Man kan vælge lige det chokolade man lyster, min personlige favorit er tobleronecreme :)
Chokoladen og fløden puttes i en (gerne tykbundet) gryde, og smeltes ved SVAG varme. 1-2 på blusset, og deres røres af og til. Det må IKKE koge, og det må ikke brænde på. (kan også smeltes over vandbad eller i micro, men jeg har bare klumre-erfaringer på den front, og vælger grydemetoden...)
Når al chokoladen er smeltet, stilles blandingen på køl, i minimum 8 timer - gerne 12, og under alle omstændigheder indtil blandingen er helt stiv. Så piskes den som almindelig flødeskum, det går hurtigere end hvis det kun er fløde.

Jeg kan ikke huske hvor meget creme jeg lavede til min kage, men en kvart liter fløde og 2-300 gram chokolade er efter min mening fint til ét lag. 

Drømmekagen er bare lavet efter den opskrift jeg altid bruger, brug evt. den du sædvanligtvis bruger derhjemme ;)
500 g. Mel
100 g. Margarine
600 g. Sukker
6 æg
4 tsk. Bagepulver
2 tsk. Vaniliesukker
4 dl. Mælk

Pisk æg og sukker sammen. Sigt de tørre ting i. Varm mælken og smelt smørret og bland de to ting sammen. Vend dem forsigtigt i dejen.

Bages i ca. 20 min. ved 200°. (hvis den bages i springform som min, er min erfaring at den skal have NOGET længere tid i ovnen, mærk efter med en strikkepind hvornår den er færdig)

Ovenstående opskrift passer til én kage, sidst lavede jeg mine bunde 1½ cm - næste gange vil jeg prøve med kun 1 - der var lidt for meget bund efter min mening.

Nutellasmørcreme: 150 gram margarine 150 gram flormelis 1,5 spsk kakao 2 spsk nutella 3 spsk lunken vand 2 spsk vanille sukker Smelt margarinen (flydende kan IKKE bruges) og rør de øvrige ting i. Jeg lavede næsten dobbeltportion og det passede rimelig fordi jeg også brugte det til dekoration. Det er dette jeg bruger til at lave kant om fyldet på bundene, jf How-to længere nede i link.

MMF (Marshmellowfondant): 2 spsk vand 15 skumfiduser, helst haribos som fås i netto bl.a 1 spsk alm billig olie Ca 350 gram flormelis Smelt skum, vand og olie over vand bad eller i micro, må ikke brænde på - giv omkring ti sek pr gang i micro. Rør flormelis i til det kan æltes. Jeg brugte ca halv portion til at udstrække kagen.

Her er der rigtig mange tips at hente, bl.a.:

Skære kagen i bunde


  

Rigtig god bagelyst!
spørg endelig hvis noget er uklart :)

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Mums det lyder helt vildt godt :D

Thanni sagde ...

Det lyder ikke helt tosset med den kage - jeg bager bare ikke ret tit mere..meen så er det jo godt, man har en bager-svigerdatter, så måske sku' jeg vise hende opskriften ;)

Anjashobby sagde ...

Uha jeg bliver da så lækkersulten nu...så skal der bages
Anja